الأربعاء، 13 أبريل 2011

طريقة عمل دجاج كنتاكي من البيت

دجاج كنتاكي 2011

دجاج كنتاكي – تحضر الدجاج كنتاكي – دجاج كنتاكي 2011
دجاج كنتاكي – تحضر الدجاج كنتاكي – دجاج كنتاكي 2011
المكونات:
  1. فرخة كاملة (2كيلو جرام) مقطعة اللى ثمانى قطع .
  2. 1/2 كيلو فيلية صدور فراخ.
  3. عبوة لبن رايب (1/4 لتر) انا اخترت المراعى .
  4. دقيق ابيض فاخر.
  5. ملح.
  6. فلفل اسمر حب.
  7. قرنفل مسمار مش مطحون.
  8. شطة.
  9. بابريكا.
  10. حقنة.
  11. مياة مثلجة.
  12. بصل بودر.
  13. ثوم بودر.
  14. جنزبيل بودر.
  15. اعشاب (مردقوش – زعتر – روزمارى – طرخون – ورق لورا – جنزبيل طازج).
  16. سكر.
  17. ملعقة صغيرة خل ابيض.
  18. مقلاة او كما تدعى FRYER .
اليكم الطريقة فتوكاتى;
جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .
بعد كدة هتقطعى الفرخة 8 قطع وتشيلى الهيكل والكبد والقوانص للسلق علشان الرز يا حلوين.
1286993703 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة اوك زى اللى ف الصورة دى بصى كدة.
1286994016 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية .
بعد ما حقنا نعمل اية هه يالا نشوف .
هنقطع فيلية صدور بالطول ونحطهم مع قطع الفراخ اللى احنا حقناها شطة علشان هنعمل منها فيلية كرسبى للرز وندخل شوية برضة جوة الرز هنبقى نشوف موضوع الرز دة.
بس قطع الفيلية دى مش تحقنيها حاجة سبيها زى ما هي اوك .1286994333 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
هنحط اللبن الرايب .
تيجى نشوف هنعمل اية بعد كدة يالا بينا.
1286994538 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.
هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.
1286995596 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
هنحضر التوابل دى يا حلوين
  1. 2 ملعقة كبيرة ملح.
  2. 1 ملعقة صغيرة سكر.
  3. 1 ملعقة صغيرة خل ابيض.
  4. 2 ملعقة ثوم بودر.
  5. 1 ملعقة بصل بودر .
  6. 1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.
  7. 1 ملعقة فلفل اسمر حب.
  8. 4 حبات قرنفل مسمار.
  9. 4 ورقات لورا وعود روز مارى .
بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;
هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل
هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان اتفرجوا كدة.
1286997250 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
هنجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;
  1. م/ص شطة حارة .
  2. م/ص بابريكا.
  3. م/ص ثوم بودر .
  4. م/ص جنزبيل بودر.
  5. م/ص فلفل اسمر مطحون.
  6. م/ص ملح.
  7. م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.
ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.
الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو
هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن
تعالى شوفى الصور دى كدة
فى الاول هوريكى القرمشة
1286998438 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
نيجى للقلى
1286998651 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
هنسخن الزيت على 160 درجة
1286998900 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
وهنقلى نص قلي
والسرهنا انك تحطى الغطا لانة لما بيتعرض للهوا بيتلون من برة بس مش بيستوى من جوة والغطا عندى بيسمح بخروج البخار لان برضة لو البخار اتكتم بيحرق الحاجة
بعد ما قلينا نص قلية اية اللى هيحصل
1286999450 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
هناخد الفراخ ونحطها فى التلاجة علشان ترتاح والمية اللى جوة اللحم تتوزع فى الانسجة تانى انا مش فاكرة ابنى قالى اية بالظبط بخصوص الحتة دى بس تتحط فى التلاجة مش اقل من ساعة او ممكن تسبيها فى التلاجة ووقت ما تحبى تقلى منها خدى منها واقلى
بعد ما قعدت الوقت الكافى فى التلاجة نطلعها بقى علشان نقليها تانى علشان انا جعت يالا بينا
ودى اول قطعة يام يام
1287000176 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
ودى بقى قطع الفيلية المقرمشة الحارة اللى هتتحط على الرز
1287000294 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
نيجى بقى حبايبى للرز
اولا الشوربة : 2 معلقة ملح – معلقة فلفل اسمر حب – 3 بصلات مدبس فيهم قرنفل وورق لورا – معلقة حبهان
فاكرين طبعا الجزء اللى هنعمل منة الشوربة اللى هو الرقبة والهيكل والكبد والقوانص اوك
1287001107 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
عملنا الشوربة تعالو على الرز ومكوناتة
1287001298 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
  1. 1/4 فيلية من اللى كان منقوع فى اللبن الرايب.
  2. معلقة شطة حارة .
  3. معلقة بابريكا.
  4. 3 بصلات متوسطين الحجم مقطعين قطع صغيرة .
  5. 2 فص ثوم متوسط مقطع قطع صغيرة .
  6. ملعقة صغيرة ملح.
  7. 1/2 كيلو رز.
  8. 2 ملعقة زبدة.
  9. 2 ملعقة صلصة حمراء مدوبين فى شوية ماية.
اليكم الطريقة
نحمر قطع اللحم فى الزبدة
1287001683 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
ننشل قطع اللحم ونضع البصل لحد ما يدبل ونحط التوم
اول ما ريحة التوم تظهر حطى قطع الفراخ تانى وقلبى
وبعدين نحط الرز والتوابل ونقلب
1287002059 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
وبعدين نحط الصلصة
وبعدين نحط الشوربة ونغطى ونسيبها على نار عالية لمدة دقيقتين ونهدى النار خالص لمدة 12 دقيقة
يالا ناكل ريزو مع صوص باربكيو
1287002551 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
نقول البطاطس شوفى يا فتوكتى هتروحى للست بتاعت الخضار وتقوليلها عايزة كيلو بطاطس بتاع القلى اوك تاخدى البطاطس تروحى على طول تقشريها وتغسليها وتنقعيها فى ماية ساقعة ومعلقة خل لمدة ساعة تصفى البطاطس وتنشفيها وتاخديها نص قلية وبعدين تفرزيها وتبقى تقلي منها وقت ما تحبى.
نيجى لطريقة سلطة كول سلو
1287003129 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
ربع كرنباية +2 جزر+2 ملعقة سكر+بولا ماية ساقعة+2 ملعقة مايونيز+رشة ملح+رشة فلفل اسود+ملعقة خل ابيض
الطريقة
ننقع الكرنب والجزر فى الماية والسكر لمدة لا تقل عن ساعة فى التلاجة
نقطعهم قطع صغيرة ….ثم
نخلط المايونيز والخل والملح والفلفل ويفضل ان تبقى الكول سلو فى الثلاجة حتى يتركز الطعم اكثر واكثر وبالهنا والشفا
تعالو بقى نشوف بعض الصور الاكلة
اية رايكم كنتاكى كنتاكى شوفوا كمان
1287003997 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
على فكرة الفراخ حلوة اوى ومستوية 100/100 ولما اكلنا انتو لما بتاكلو فى كنتاكى بتلاقو اللحمة مستوية لحد العظم حتى تلاقو العظم مايل للون البنى شوية ودة اللى حصل معانا بجد انا مش مصدقة ابنى هو اللى فكر فى الموضوع وعلمهولى وانا من ساعتها مش حافظة غير الوصفة دى وانا وسط زمايلى واحكيلهم عن الوصفة بنسبها ليا الله حقى هههههههههههههه محدش يفتن واخيرا
1287004273 دجاج كنتاكي   تحضر الدجاج كنتاكي   دجاج كنتاكي 2011
مش تنسونى بقى يالا تقيمات على عضوة متميزة الله حقى هههههههههههه على ردود على تجارب وكدة

ليست هناك تعليقات: